Skip to main content

Livestreaming er endnu et  spændende tiltag vi har kastet os over. De normale regler og muligheder inden for videoredigering gælder nemlig ikke. Der er ikke mulighed for at lave den farlige “do it in post” (“Vi fikser det i efter-redigeringen”) eller at redigere sig frem til et godt resultat. Det betyder at eksekveringen skal være knivskarp og der skal koordineres en masse inden shoot. Trends og den konstante teknologiske udvikling gør, at vi hele tiden er nødt til at være fremme i skoene, og se på hvordan nye tiltag bliver behandlet og taget i mod på de sociale medier. Tilbage i 2016 var der 81% flere, der så på livestreams end året før, og 80% af brugerne vil hellere se en livestream end et “normal” opslag fra en virksomhed. Det betyder, at vi er kastet os over endnu et nyt kapitel, for at sikre at vi kan levere de bedste løsninger på tværs af platforme.

Før vi kunne begynde at livestreame for alvor, testede vi forskellige systemer, for at sikre at vi investerede i den løsning der passer bedst til os. Det er ikke altid en billig fornøjelse at kaste sig over nye eventyr og denne lille dongle I ser her er helt klart noget af det dyrest software vi nogensinde har købt – men så kan den også bare ALT. Vi kan tilslutte 25 forskellige kameraer til vores computer, som kan livestreame på samme tid, vi kan tilføje grafik og overlays, og meget mere. At livestreame er nøjagtigt som at lave live-tv som du ser fra din sofa.

Efter vi har siddet og nørdet Livestream studios (som det nu hedder) kommer vi frem til at, for at vi kan bruge vores DSLR Kamera til optagelserne, har vi brug for en adapter som kan tage signalet fra kameraet til vores computer. Så i første omgang testede vi hele systemet af med vores telefoner. (Hvilket egentligt fungerede overraskende godt) – men selvfølgelig ikke ligeså godt som vores større kameraer.
90% af brugerne som ser en livestream siger nemlig, at videokvaliteten er alt afgørende for om de vil se videre. Så hvis du har en super god livestream og et godt koncept, men dit signal og endelig kvalitet er dårlig – så mistes en masse seere.

Vi drog ud på vores første “rigtige” eventyr som livestreamers og hoppede ind i bilen og kørte en tur til København. Her stod den på intet mindre end en livestream af en blind date for Mokai, som havde arrangeret en middag på en fin restaurant, hvor parret så skulle mødes første gang og dele deres oplevelse med hele verden på Livestream. Dette var jo oplagt da datoen var d.14. februar – her skal der ringe nogle klokker hos alle fyrene.

Det største problem var at restauranten var virkelig mørk, og vores kære smartphones havde svært ved at opfange detaljerne i mørket. Der skulle handles hurtigt eftersom, der ikke var tid og mulighed for at lave et andet setup. Rasmus telefon var dog meget bedre i mørket, og han kunne derfor snildt livestreame dem i høj kvalitet (Jeg hader stadig Samsung. Rasmus, du får mig aldrig overtalt). Så vi fik heldigvis klaret setup i tide og var klar til parret kom. Hele livestreamet gik rigtig fint og vi kom ud af det uden alt for mange hick-ups.

I slutningen af Marts skal vi igen prøve kræfter med et større livestream, så hold jer opdateret på Facebook – det skal nok blive spændende!